1.desember var det endelig tid for utdeling av Ole Vig-prisen 2021.

I år ble den tildelt Torbjørn Bergwitz Lauen for å bidra til folkeopplysninga gjennom sitt arbeid med sin mastergrad «Å lære å meine, og meine det høgt: Frilyndte ungdomslag i Norden og deira rolle som opplæringsarenaer i offentleg deltaking ca. 1870-1920». ved Oslo Universitet, samt sitt arbeid i Noregs Ungdomslag og andre organisasjoner.

Prisutdelingen var lagt til Kimen Kulturhus hvor Stjørdal kommune også delte ut årets kulturpris, årets idrettspris og årets frivillighetspris under samme arrangement. Selve Ole Vig prisen var det Ole Vig fondet som sto for ved  Inger-Anne Sundbø fra Utdanningsforbundet på Stjørdal. Og prismottaker Torbjørn Bergwitz var ikke snauere enn at han kvitterte med et egenkomponert stev, i tillegg til en takketale.

 

Lillian Balsvik fra Ole Vig videregående skole hadde også med seg en smygtitt/lytt  på en helt ny musikkvideo/komposisjon av Ole Vigs “Blant alle lande..” eller Nordmannssang som den korrekte tittelen er. Musikken er komponert av spellemannsprisvinner Bjørn Marius Hegge fra Stjørdal og har bl.a. Kjersti Huke på vokal. Siden den enda ikke er offisielt utgitt, kan vi dessverre ikke vise den her bortsett fra et stillbilde, men vi kommer tilbake med mer informasjon når den lanseres. Alt vi kan si er; Gled dere!

stillbilde fra musikkvideoen til blant alle lande